Znovu tu máme jeseň a s ňou premenlivé a sychravé počasie. Každý z nás ráno premýšľa, ako sa najlepšie obliecť. Ráno je pomerne chladno, cez deň príjemne teplo, do toho sa prihrnú časté dažďové prehánky, prípadne celodenný dážď a to všetko je spojené so slabším, či silnejším vetrom.

Ideálnym riešením na toto počasie je „starý, dobrý“ PLÁŠŤ.

V obchodoch nájdete plejádu rôznych plášťov z rôznych materiálov, či už čisto prírodných, úplne polyesterových alebo ich kombináciu. No ten „pravý“ plášť je ušitý zo 100% prírodnej bavlnenej látky tkanej špeciálnou veľmi hustou oxfordovou väzbou, ktorá využíva až o 30% viac priadze, ako bežné tkaniny. Vďaka tomu tento materiál poskytuje vynikajúcu ochranu proti vetru, dažďu, snehu a chladu. Jeho účinnosť vyplýva z vlastností bavlnených vlákien, ktoré sa pri kontakte s vodou rozširujú. A kombinácia týchto vlákien s hustou oxfordovou väzbou spôsobuje rovnomernú expanziu, ktorá umožňuje uzavrieť medzery v tkanine a zabrániť tak ďalšiemu priechodu vody. No na rozdiel od polyesterových plášťov, plášte zo 100% prírodnej bavlny zostávajú priedušné, a príjemné a komfortné na každodenné nosenie.

Takže keď sa už rozhodnete pre ten správny materiál, stačí si vybrať iba tú správnu farbu a ideálny strih. S tým Vám už samozrejme radi pomôžeme my….