Keďže leto sa blíži závratnou rýchlosťou, je ten najvyšší čas zamyslieť sa nad tým, ako oživiť svoj šatník. Páni, ktorí ani v lete nemôžu obleky vymeniť za kraťase, tričko a šľapky, no napriek tomu sa chcú cítiť v tomto horúcom období pohodlne, by sa mali poobzerať po starom dobrom ľane.

Ľanové obleky a saká sú pre toto ročné obdobie to pravé orechové, pretože ľan ako materiál má niekoľko skvelých vlastností. Je vzdušný, ľahký a odvádza vlhkosť. Oproti vlne má však vyššiu krčivosť, čo je asi jeho jediná nevýhoda.

Ak nemusíte ísť do práce vyslovene v obleku, zvoľte aspoň ľanové sako v kombinácii s bavlnenými nohavicami. Oboje, oblek i sako doplňte rovnako priedušnou ľanovou košeľou. Ľanovú košeľu pokojne použite aj vo voľnom čase namiesto bavlneného trička. Okrem toho, že sa budete cítiť dobre, budete navyše vyzerať dobre a trendovo.

Keďže leto je obdobie plné slnka a farieb, nebojte sa aj vy zvoliť si oblek, či sako vo svetlejších farbách. Košeľu si zvoľte tiež v jemných svetlých odtieňoch, alebo naopak, zvýraznite svetlý oblek tmavšou košeľou. Ako doplnok použite opasok alebo topánky skôr v hnedých, zemitých odtieňoch alebo svetlých farbách.