Váš biznis dress code nepustí a Vy musíte chodiť v obleku aj v zime? Ale čo si obliecť na oblek, aby ste nezamrzli? Jednoznačne zimný kabát.

Ale nie je kabát ako kabát. Poznáme totiž tzv. zvrchník, ktorý je kratší a má skôr športový charakter, avšak na oblek sa jednoznačne oblieka zimník. Teda dlhší kabát, ktorý siaha po kolená alebo až po lýtka a nosí sa v jesenných a zimných mesiacoch, kedy je dôležité udržať sa v teple.

A preto je dôležité vyberať kabát alebo zimník z vhodných materiálov. Keď vynecháme všetky kombinácie polyesterových materiálov a zameriame sa len na tie prírodné, najčastejšou a relatívne najlacnejšou voľbou je 100% vlna s väčšou gramážou, až okolo 500g na meter. Ak chcete čosi ľahšie, prichádzajú na rad rôzne kombinácie vlny, mohéru, kašmíru alebo vlny z alpaky, či ťavej vlny.

 

Najdokonalejšou voľbou je kabát ušitý zo 100% kašmíru, pretože:

  • kašmír sa vyznačuje luxusnými, mäkkými vláknami, ktoré umožňujú prirodzenú a ľahkú izoláciu bez veľkých objemov.
  • vďaka vysokému obsahu vlhkosti vo vlákne a svojimi izolačnými vlastnosťami, ktoré sa menia spolu s vlhkosťou vzduchu je kašmír vhodný pre všetky typy podnebia.
  • najjemnejšie vlákna sa nachádzajú na chrbte kašmírskej kozy a získavajú sa precíznym česaním kozej srsti behom jarných mesiacov.
  • vlákna kašmíru sú všeobecne extrémne jemné, v priemere medzi 14-timi a 17-timi mikrónmi, vďaka čomu tieto látky vytvárajú žiadaný a luxusný odev, sú prijemné na dotyk, majú prirodzený lesk a nádhernú splývavosť.

Ak máte radi kvalitu a luxus, svoj nový kabát môžete skombinovať s kožušinovým golierom. Okrem toho, že Vás kožušina bude hriať, Váš výsledný outfit nebude tuctový a ešte k tomu budete aj trendy.

Tak čo, vybrali ste si ten najvhodnejší kabát pre Vás? Nie? Nevadí. S tým správnym výberom Vám radi pomôžeme.